Saturday, May 14, 2011

x faham

baru harini dapat update blog nih,semalam rasenye sume blogger x dapat nak sign in,xtaula pe masalahnye..x pulak aku ngecek masalah utamanya.

al-kisah hari semalam dok belek2 facebook,fkir2 mengenangkan umur yg dah melangkah ke tahun yg baru "it was my birtday yesterday okay!-adelah satu blog ni,mengupas isu wanita bertudung tp x lengkap dan x sempurna...memang bernas idea dia dan sekiranya disampaikan secara betul pasti dapat dimanfaatkan oleh wanita2 kat luar sane..haruslah kita tau,bertudung dan menutp aurat merupakan perkara wajib bagi umat islam,excpecialy kaum pompuan,mmg byk nak kena tutup ni..^^

cuma sedikit keliru,sbb isu tersebut disampaikan dengan penuh emosi,marah dan bersifat cemburu,tuan punya blog sendri pun x lengkap menutup aurat sepenuhnye...alahai..xde cermin dekat rumah dia kot or IKEA dah naikkan harga cermin sama macam kenaikan harga gula.penulis mungkin x mampu membelinya.

cek2 dia punye blog,akhirnya dapatlah saya simpulkan kat sini,penulis tersebut mungkin mengalami masalah mental disorder berikutan sume entry dia penuh dengan luahan perasaan dia terhadap sape2lah yg x berkenan di hati dia...dan aku yakin dia ni agak 'special' cz kebnyakan isu dia keluarkan nak dapatkan attention dari pembaca..alahai...budak nye macam clever,tp otak dekat kpala lutut kot.

bagi aku,sume manusia dilahirkan x sempurna,dari segi sifat luaran/dalaman,mmg susah nak jaga.nak nampak perfect di mata org lain..huhu..penat beb,lagi satu,kita berbuat baik,berpakain elok belom tentu mendapat pandangan yg baik..bukan nak berfikiran negetiv,tp al maklumlah org sekarang hati ,mulut orang sume xde insurance.

mengupas balik isu kat ats tdi,mmg pelik sbb mmg banyak sangat pompuan yg langsung x bertudung di luar sane sering mempertikaikan bahwa perempuan bertudung ni x semstinya baik.pelik,mengapa perlu nak cakap macam tu eh??ade salah ke perempuan yg bertudung tu pada dia..slalunya diarang akn cakp ,eleh mmg bertudung tp romen jugak dengan bf,byk jgak kes2 buang anak,tangkap khalwat,video2 lucah yg melibatkan pompuan bertudung..

hmmm,mmg x dinafikan mmg ada kes2 macam tu,tp bagaimana pula dengan pompuan yg x bertudung lgsg tu??kesana kesini,terdedah,terbelah,rambut bermacam kaler,kalo berkepit of coz berpeluk sane sini..same jugak dengan pompuan bertudung-mmg ade ade yg bersikap macam ni.tp x kirala bertudung atau x,x sume yang berperangai mcam tu kan..ni la yg orang kate,kerana nila setitik rosak susu sebelanga..

cuma sy hairan,jarang sekali sy dengar popuan bertudung  mengutuk pompuan yg free hair ni,agak2 sape yg kecoh sekarang ni?dan dulu waktu sy belajar lagi,ade srg hamba ni mengutuk member yg bertudung sbbnya mencukur kening dia,baginya,pompuan yg fre hair jer yg boleh cukur2 kening ni..alahai,manelah dia beljar,kot ye hukum dah ckp x baik mencukur kening tu..maknenye sape2 pun x eloklah kan..

niat sy bukak entry ni bkan nak salahkan sesape or menangkan mana2 pihak,sbenarnya kita mmg sama2 x sempurna,kehendak,nafsu berbeza,mengata orang pun berdosa..dan sebagai pompuan kita septtnya bekap la kaum kita. ni...dahla kaum lelaki sekarang ni demand,dan cakp ikut sedap mulut..so  baikla kita berbaik-baik dan saling respect to each oter..dosa/pahala tu keja tuhan..yg penting jaga diri kita baik2.. peace no war!!

1 comment:

mohd azam said...

betul tu dida, yang xbertudung lagi teruk gamaknyer......hehehe....peace no war, jangan lupa main mafia war

hi!

welcome to ma veloq..tqvm..
dengar boleh,pecaya jangan!:p..

Pages