Thursday, June 18, 2015

Ramadhan tiba..Ramadhan tiba..aishh nyanyi lah pulak

Hi,

Gemorning semua.
Harini ini 1  Ramadhan.
Bulan yang ditunggu-tunggu setiap umat islam.
Bulan yang mulia dan penuh keberkatan.

Ada yang gembira sebab bulan ni lah masa yang sesuai untuk beribadah untuk mendapatkan pahal berlipat kali ganda.Syukur.

Ada pulak yang gembira kerana musim berniaga paling untung orang kata.
Alhamdulillah.


Bagi saya, saya seronok sebab dapat balik awal.boleh jumpa anak sementara matahari masih terang.x macam selalu.ditemani bulan sahaja. :( Pun seronok bangun pagi2 masak untuk sahur dan balik sediakan juadah berbuka pula.

Ohsem!

Lagi yang best bulan puasa ni semua orang jadi baik2 jer.Nak lintas jalan org bagi, nak potong line orang sentiasa bagi laluan.

Percakapan kita pun yang positif jer.Saya Suka !lepas tu lagi best semua cakap dengan nada yang perlahan dan sopan.

Erkk.

Kenapa dalam bulan Ramadhan jer?
Sebab Ramadhan bulan yang mulia-

Xde siapa yang yang nak ketinggalan dari menjauhi dosa & perbanyakkan pahala.

Sekian.


Monday, March 9, 2015

dalam hati ada tisu

harini entah kenapa.

banyak sgt yang nak di kongsi.

harap perkongsian ini, di rahsiakan.
harap tiada sesiapa membaca.
cetusan rasa dari jiwa yang tidak pernah henti memberontak.

tidak semua orang berpeluang
meluahkan apa sahaja yang mereka rasa

ya,
saya tiada kawan baik
saya tiada sahabat
saya pernah dicurangi
saya pernah dihina kawan sendiri

justeru itu,

saya memutuskan.
tiada insan bernama sahabat dalam hidup saya.
maafkan saya wahai kawan2.

saya pernah bermimpi akan ada seorang yang datang.
menawarkan telinga.
mendengar setiap keluh kesah.
sedih tawa,kisah hidup saya.


tp saya gagal.
gagal.

langsung rasa bersalah dalam diri sendiri.

adakah saya sedang menghukum diri sendiri.
menghalang diri dari hidup gembira.


Syukur.
perkataan yang sering  di ungkap.
itulah punca.

tidak menghargai apa yang ada disekeliling saya.
itulah yang sering diperkatakan orang orang yang tak pernah memahami saya.

yang tak tahu
yang tidak mengenali siapa diri saya.


saya memang mempunyai masalah hati.
saya yakin ia semakin parah.

saya semakin GILA.



#c&p















diary hari ini

Jiwa terpanggil untuk berbicara.
Entah kenapa, rasa sakit dalam hati.

saya tak dilahirkan pandai berbicara.
tak pandai melawan kata.
tapi hati meronta.

hanya pada tuhan diri mengharap
semoga dapat lari dari rasa ini.
semoga dapat lari dari kekeliruan ini


saya nak jadi diri sendiri.
diri saya yang dulu.

diri yang tak pernah bersengketa dengan sesiapa.

bukan mudah
saya tahu bukan mudah mahu mengundur kata
xkan mudah mengundur masa.


tapi saya hanya mahu mereka tahu
saya tak pernah mengambil tahu hal mereka.
Jauh sekali mengaibkan sesiapa.

oh tuhan
jauhkan diriku dari malapetaka
saya tahu saya tak sempurna

Ya tuhan tolongla saya :(

Thursday, February 12, 2015

Makan Makan Part Two

Alhamdulillah.

Rezeki bila Allah nak bagi,dia akan bagi jugak tak kira rupa & cara.

Rentetan dari post sebelumni, ada share pasal makan bos belanja tu kan.

But time tu Boss setengah besar belanja , kali ni Boss suku besar yang belanja pulak. erkk..


Seronok sebab bukan sebab makanan tapi yang penting hubungan kami dah macam adik beradik.

Takde nak berkira.Together we share.Amboiihh!


Almost 4 years kat sini, mmg best dari segi environment team.
Tapi dari segi proses..hmmm bolehla boleh la aje.

Heheheheh sempat lagi kutuk.

Bukan apa.Kuasa politik tu kadang2 x tahan. Bikin panas je hari hari.


Ok dah nqumpat!

Sambung balik.


Makan2 ni adalah ihsan dari Unit Head kami iaitu Puan Haslinah.

Bonus besar beb.Tak luak aku rasa hihihi.


Thank anyway.semoga murah rezeki K has. :)



Msti selit jugak gambar perasan.




Makan Hati Berulam Jantung


Rasa nya harga barang takde turun jugak lepas minyak turun kan.
So lebih baik remain je harga minyak tu.

Sebab apa merungut ni, sebab kadang kadang peniaga ni melampau tau.
Sepinggan nasi + ikan Goreng+ kuah + sayur =RM7.50


Tupun selepas mulut jahat ni, gatal je sound kakak tu "sy ambil kuah jer takde isi sotong pun dalam tu".
Nak puas hati aku dok kuis kuis makanan tu tunjuk.

Baru dia nak mintak maaf,dan turun kan harga jadi  RM6.00.
Tupun aku rasa macam still mahal.
 
Gara gara sakit hati, tak lalu dah nak makan.

Bukan la nak berkira sangat, tetapi selalu perasan asal pakai 'Tag" kerja Bank je dah assume kami ni gaji mahal..Banyak kali dah kena.

Lagi best pernah gak try makan lauk yang sama tapi harga lain2.Pelik jugak kan.

Tak semua orang bernasib baik.Tolong la OK.

So senang esok nak bawak bekal.Puas hati.Lagi sedap!





saba  jela :(

Wednesday, February 11, 2015

MAKAN FREE Part 1

Letihnya.


Menjadi orang 1st bangun tido & last masuk tido mmg meletihkan.
Tapi dapat juga curi ruang,belek2 cik lappy sementara tunggu kain siap di basuh.
Mujur jugak zaman sekarang dah ada mesin auto yg mana x payah angkat sebelah untuk keringkan pakaian yg boleh tahan jugak beratnya.

Memang sesuai untuk hamba yg lampi & lembik ni.

Owh Just leave it.Rutin harian.kena buat jugak, walau badan dah separuh pengsan.


What i want to share today is:

Makan2 free sempena bos bos dapat BONUS.

With K Has & Erny

Act boss yg belanja kali ni yang tudung hitam tu.Tapi tak nampak pula muka dia.SORRY bos. keh2.

Nak juga letak gamba perasantan.





Untunglah.Alhamdulilah.
Untung perut setiap hari.

Kalau hari hari macam ni lagi untung.

Hehehehe.

Terima kasih Boss.


Oklah,mesin pun dah  nyanyi2.
Ada banyak part makan2 yang  nak share, yg lagi best & best  sangat.


But not now,Sekarang dah 12.59am.
Nak sidai baju jap then nak tido.

Selamat malam dunia.






 



Sunday, February 8, 2015

Anakku oh Qaireen.

Barangkali aku dah lupa macamana nak menulis.
kejap aku kejap saya..oh..mmg dah sengal atau ikut  mood.  lantaklah.
Janji lepas apa yg terbuku di hati ini sudah.


Penantian yg begitu lama aku rasa, last dulu tahun 2012 ..ok last entry maksud aku.
sebelum tu sebulan sekali aku uptdate.maklumlah sejak laptop lama rosak.
Asek tumpang PC office.lama2 rasa bersalah pula.Mmg x patut pun kan.

Paling baik aku stop blogging  & ambil keputusan untuk temporary bersara dari menulis apa yg kekadang aku sendiri tak faham.

hahahahhaha.



Kisah nak dicerita, sebenarnya ini, qaireen ..Anakku Qairren.
Anugerah yg di amanahkan Allah sejak satu tahun lapan bulan yang lepas.

Cantik, baik rupa paras cukup sifat.
Puji anak sendiri x salah aku rasa.. hehe


Its not easy to jaga, didik, nak corak peribadi yg mulia pada si anak.
Dengan kehidupan yang serba sederhana ni.
Dengan Ilmu  yang sederhana.

Insyaallah akan dilaksanakan sebaiknya untuk mendidik menjadi insan yang sempurna.

Hai anak dewi hati mama.

I love You.


Tu je..hehehe...






hi!

welcome to ma veloq..tqvm..
dengar boleh,pecaya jangan!:p..

Pages