Tuesday, June 14, 2011

kekkek ghotttttttttt

hi hi hi..frends..sory lama x update cite kat sini..hurmm..too busy nowadays...maklumlah baru bertukar ke tempat kerja baru..xde meja krusi lagi..internet pun xde kat sane..so mmg jadi baaaiiiiik la haku wuwuwuwu..so far kwn2 sume oky dan very helpfull..xkirela melayu 0r india..pssttt..nak gosip ofis baru ni xde chinesee pun..agak pelik..department aku la..yg lain tatau...:)

okay mlm ni nak story ckit psl asal-usul pekatan kekkekghotttt tu..eheh.
sape yg ade baca kat wall Fb aku mmg tau la kan.

cite dia macam ni,semalam lepas balik keja.dokla lepak dgn mymom,kakak kat depan tv..sementara nak tggu diner time..sudenly terbukakla cite  kekkek ghotttt ni...kalo nak tau kekkek ghottt n adalah bunyi CICAK TOKEK..ni menurut mak akula..hahaha.xtaula betul ke x.stelah aku eja betol2 jadila bunyi camtu..suke hati korgla nak prnoun kan macamane..hehe..citedia mmg kelakar,lebey2 lagi gaya mak aku bercerita pasal cicak yg sdg hangat di pasaran ni.

kite sume tau yg cicak ni mmg wanted skrg ni,coz boleh mengubati penyakit AIDS (kalo x salah kajian gua la)..tp org skrg  punye research la kan..mengikut apa yang mak aku cite smlm, kata org tua dulu-dulu..cicak ni di pantang kan masuk rumah.kononya dikatakan bwak Syial or bawak petanda buruk  spti kematian or etc...tp silly bilif ni jgn dok pecaya sangat..ajal maut,sush senang sume keja yg kat Atas sana k..:)

part best nye,mak aku cite pasal pak pandir dan makandeh versi cicak tokek ni..

lebey kurang begini ceritanya:

pada 1 masa dulu,pak pndir ni suke sangat pegi mengail or menjala ikan kat sungai..pegi waktu pagi ,dah petang baru dia balik..hari-hari pun macam tu...lame-lame makandeh ni confius la kannn..sbbnya hari2 pegi balik xde satu pun hasil yg dapat dibawa balik...
tiap kali tanye muke moncong je..konon sedihla kan..kononlaaaa...hehe..

oleh kerana x tahan dgn rasa konpius, satu hari makandeh pun bertanyala pada pak pandir ni..

mak andeh:   yang,yang,ape benda yg u paling tkut kat dunia ni eh,u x antu x??
          pak pandir jawab:    aku x akut antu,org jahat ke, binatang paling buas pun x akut,tp aku paling akut dengan cicak tokek..haha,,sengal..sekecik-kecik minatang ni pulak yg dia takut..(dah namanya pun pakpandir kan)hehe..

sooo,makandeh pun dapat 2 idea..ting tong!!

pada keesokkan harinya,sbb rasa x puas hati dan kekonpiusan yg melampau,senyap2 mak andeh ni folow usbend dia pegi mngail ikan,,,folo sembunyi-sembunyila....intai2, cehh rupe-rupe mmg byk hasil tangkapan pakpndir ni,tp kupik nak mati dia cakp xde sekor pun dapat tangkap..cek punye cek siap ade tempat bakar ikan lagi pandir ni buat kat tepi sg ni...

mak andeh pun apelagi, dah dia tau pakpndir ni kan takut gila dengan cicak tokek ni..sambil nyorok dalam semak dia pun buat la bunyi...kekkek ghottttt...kekkekghottttt......pakpandir melompatla tekezutt...mmg dia takut gila sambil terketar-ketar dia jerit..OII CECAK TOKEK,KAO MAU APA..JGN MAKAN AKU...NAH AMEKLA SEGALA IKAN BAKAR YG SEDAP NI..JANJI KO X MAKAN AKU...

so sedikit demi sedkit,makin kerap mak andeh ni buat bunyi ni..makin byak la ikan2 yg di tangkap tu dicampak kedalam semak kat tmpat makandeh sembunyi...hehehehhehe.padan muka pakpandir ..tu la kedekut sgt..ngan bini sendiri pun berkira...hahaha...

MOral of the story: kepada para suami,bakal suami,tunang,special bf JANGANLA sesekali kedekut dengan org yang anda sayangi..kelak akan merugikan diri sendri..hahahaha..x baik tau :P


KEK KEK GHOTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT.......HEHEHE..



cicak tokek$$$$$$$

2 comments:

azam said...

cicak tokek mahal.....tu yang kedekut sgt tu.
Untung tempat kerja baru best.
Rindu dida

aLIa NatAsHa said...

hhahahaha lwk lah citer nie hahaha pecah perut buatnyer hahahahah

hi!

welcome to ma veloq..tqvm..
dengar boleh,pecaya jangan!:p..

Pages