Monday, November 28, 2011

hari bertuah sedunia..~

Wah harini sangat sewonok taw..hihi...

Betol org kata dalam duka pasti ada gembira...alhamdullillah..


Today, bawak mummy go to shoping - moping,tujuan asal nya just nak betul kan rantai tangan dia yang terputus dan cari kain pasang  untuk dibuat baju..tp perempuan biasalah..:p..ade je kan,pantang nampak..heh heh..

Ondaway nak pegi carefour tu hujan agak lebat dan kereta memang banyak harini..mungkin sebab sume dah dapat gaji,so, dey all kua cari barang rumah kot..ni aku agakla..

Since,aku mmg benci dengan kesesakan lalulintas ,disamping kereta yg  x boleh kena jam sgt, aku pun decide nak pegi Jaya Jusco ajelah..lagipun JJ lagi dekat dengan rumah ni..

Dah masuk parking sume..tetibe lapa pulak perut nih..mummy pun dah tarik muka sebab lapo..pagi tadi just bekfast makan nugget ayam jer..so sebelum dia ngadu sakit kepala dan perut, cepat cepat aku suruh dia pilih nak makan apa..

satu hal pulak, nak pilih sebab byk sangat choice,at last selepas 10 minit temenung, akhirnya mummy pilih nak makan AyamaS..lagipun dari semalam dah dia kata nak makan nasi ayam..mwehehee..aku cam beselah..layannnnnn jerr..

delight set untuk 2 orang + air pepsi n mineral water..(air wajib untuk makan obat) hmm..memang sedap lah jugak...sehingga menjilat jari..( yg betulnye sebab perut gue ni dah nyanyi lagu hazama dah-eh kenapa perlu hazama?yekk)..

Done bab makan.

Now start pusing2 cari kedai emas,nak betul kan rantai tangan tadikan..hmmmm..jalan depan ckit je dari Ayamas tu tadi..dah jumpe 2 kedai emas POh KONg dan HabiB Jewels..haappp,so which one? mumy kate..kite masuk Poh KOng dulu..oraithhh mom..jom masuk..

Dah siap betulkan rantai tangan tu,tiba2 momy cakap:

Masa awk accident last wek,sebelom mak dapat call dari kakak awk yg awk accident, mak mmg tengah fikirkan awk masa tu..mak teringat awk penah cakap awk suka sangat rantai kaki...( masa ni aku terharu sbb mak kata dia fikir pasal aku.huhu)..

Jwapan dari aku: oyeee...mmg suka tapi tunggula,nantila,ada duit nanti baru beli..huhu..( aku xdela beria sgt pun bab2 ni.).

Tp mumy jawab balik; nak tggu bila lagi,ni dah depan kedai ni.. meh tgk kat depan tu...aiyoo..tolongla jgn mula..huhu..hbsla aku.

mumy; hah tengok mane yg okay..( aku cukup malu seyh time ni) seyes..dengan umur camni,mumy still tanya lagi soklan gini..aku xdelah harap sgt pun..tp kalau dah nak bagi..aku layan jela...muahahaha..

belek punya belek, atlast dapatla seutas  rantai kaki..huhi..best..lagi best bila mumy yg bayar..di ulang,rupanya mumy yg byarkan....woo o o..

hohoho..mumy x bagi bagi aku senang2 je beb,sebab ada perjanjian ant kami..hehehe..perjanjian rahsia tu,biarla aku simpan je dalam otak dan hati nih..hehehe..

mumy cakap lagi: masa bujang cmni je,mak belanja,tp da kawin nanti mintak ngan laki sendiri..mwahhahaha...

so my future usbend..jaga2..aku mmg gila rantai gelang emas nih..hahahha...nt aku nak banyak2..

takut x ,takut x...kekekeke.. 

owhh to Habib Jewes yg malang,we all x masuk dah kedai korang,so nex time la yer..byee bye..aaaaa..



Thank so much kat mak,realy appreciated (salah eja lagi-haha).memang x terbalas budi ni..huhuhuhu..


                                                   ~the end~







3 comments:

littlehumblelynn said...

wahh best..boleh bermanja2 dgn mak lagik..mana gambarnya???

hehehehhe

adid@ said...

nak letak pic,tp mlangnya blacbery ku hilang wayr USB tuh..adoi..nak beli baru,dah miskin..huhu

Ky Painhealer said...

untung la camni...aku nak gak boleh???muahaha!!! :)

hi!

welcome to ma veloq..tqvm..
dengar boleh,pecaya jangan!:p..

Pages