Sunday, August 21, 2011

LELAKI perlu ingat BAHAWA

Entry ni dah lama berkepuk dalam draft sebenarnya,cume xde masa nk type dan nak elobtre (eh xbetol ejaan ni hehe).ok.

Tujuan dia hanya untuk suka2 je tp manalah tau dapat dijadikan pedoman buat kaum LELAKI kat lua sana.hehhehe..mcam pandai sangat je kan.

Tanpa membuang masa, perkara2 tersebut adalah:

1.JANGAN amalkan amalan meminta DUIT  or mengepow duit GF anda,wow ini sangat pantang hokey.Bila xde duit,jgn ajak dating or janji nak belikan pape.sebab pompuan ni daya ingatan dia kuat.xpasal 2 nt bergaduh or adegan ungkit mengunkit terjadi.Lainlah kalau anda mempunyai  GF or bakal isteri yg baik hati,so anda boleh call je bila2 masa kalau nak duit( itupun kalau anda x malu lah).peace.

2.JANGAN MAKI anak orang sesuka hati.ini hal boleh bawak makan hati wooo..sesaba dan sebaik mane pun manusia tu,kalau dah asek kena 'shoot' je..mmg xtahan lame.x aleh2,expired la jwapan dia..ini hal jgn main2.TOLONG jgn cakap kekasih/isteri anda bodoh,shit,bangang,xde otak walapun ketika anda sedang marah.HELLO anda lelaki harus lebih tabah dan sabar.jangan sebab mulut badan binasa.Pesanan utk pompuan pula,kalau xnak kena marah JANGAN cari pasal hokey..tq.next>

3.SILA janganla puji wanita lain lelebih depan awek or isteri anda.Even die comot or selekeh pon jgn jatuhkan air muka dia ok.kalau anda sendiri  pun x suke di perlakukan begitu.yer dokk..tgk keadaanla kalau nak tegur pun..kalau dating lepas balik kerja jgn la komplain awek ko busuk,selekeh dan sbgainya..hormatila dia,sekurangnya dia pergi bekerja,xlah ngankang dan asek mintak duit kau aje..

4.SILA jangan tergedik,bercakap besar,bajet bagus,perasan hensem sangat di depan kaum berlwanan anda ini kerana ia sedikit sebanyak akan menjejaskan imej anda dan mungkin menimbulkn rasa confius di dlam hati kecil mereka (ye ke x ye mamat ni).Cukuplah sekadar anda membuktikan kejujuran dan keikhlasan korang  terhadap mereka,sebab dengan inilah diaorang boleh yakin dengan korang.so janganla OVER BAJET.

5.SILA TOLONG jangan CARING sangat dengan member GF/ISTERI anda,.esp pompuanlah.cemburu tanda nya sayang ok.harap faham situasi itu.sila jangan bersikap tongong yang berlebihan.GF ANDA kat sebelah tu sape nak amek tau kan.???sila fkir sebelom sume ini berlaku.jgn jejaskan hub hanya sebab perkara2 bodoh.

Sekian dulu tazkirah sy buat kali ini.akhir kata,HARGAILAH dan HORMATILAH setiap yg di anugerahkan kepada kita semua.tajuk entry ni sepatutnya :SILA,TOLONG dan JANGAN..hahahaha..bai..

2 comments:

BudakBosan said...

i like~~~hehe

mardiana said...

best. ^^ suka sangat yang no3 tu.

hi!

welcome to ma veloq..tqvm..
dengar boleh,pecaya jangan!:p..

Pages