Sunday, August 21, 2011

when will you get married??

someday....LOL...

Hi everyone,pernah x ditanya soalan sebegini??xkira dari sesiapa pun.kalau tak 3 kali ,2 kali ke, sekali mesti pernah kan..kan.kan. act soalan ni agak sensitif bagi sesetengah orang,yelah berkait rapat dengan maruah kita .lebih pedih lagi kalau ditanya oleh golongan seperti makapk kite,maksedare ,tok sedare,toknek,mak tok dan sebagainya.Tp,adegak tah sapa-sape yang sibuk  tanya soalan pelik cenggini.(pelik kah?).kadang-kadang kat tengah bazar ramadhan pun boleh.hish..agakla makcik,terus hilang selera berbuka puasa..haha..

Lately,banyak juga terbaca kat wall fb,tips2 menjawab soalan apabila ditanya soalan cepumas ni.ade certain jawapan yang sesuai,ade jawapan yang macam bengang jer.exple-.belom ade jodoh @ xde orang nak,puas hati?..hehehe..yang dah kawin ni pun satu,jgnlah tanya memacam,mentangla awak tu dah selamat beranak pinak.sila jaga sensitivty kawan2 yg lain.makcik2 tu heranla,mmg kaki umpat punye..hish.jgn emo..jgn emo..astaga,,hohohoho..

Pada aku,bukan satu masalah besar jika soalan ni ditujukan pada aku,(bukan sbb skrg aku dah bertunang k).sebelom2 ni pun ade je yg tanya.sumtim fedup nak jwb,tp kadang2 aku okay jer.fedup tu bkn sbb ape..yelah sikit2 kawin2,sikit bile nak ade ank..len kali,tanyala soalan kerjaya ke,apa planning tuk masa depan ke ..kan.Umur pun baru 26 tahun.muda lagi kot.hahaha.sekarnag ni pun dah macam trend kawin lmbat..hehe.TREND ape kawin lambat2 nih..:P..thin POSITIF k.

Pada yang kat luar sana pulak,usahla dok ditensi2 sebab apalah  jodoh aku x sapai sapai lagi ni..hukhukhuk..hari2 usha awek or tanye kengkawan sape single nak berkenalan.hehe..Rilek der,harusla kita percaya pada qada' dan qadar..perkahwinan bukan jln terbaik/penutup dan menjamin kebahagian 100%.memang ia suatu tuntutan,tp masa belom tiba.. hbs couple pun xde macamane?hah yg ni lagila jgn risau,ALLAH nak bagi hang insan terbaik la tu.yg kat depan mata sekarang ni,x sesuai dgn kamu.maybe.:)so pilihla  dulu puas-puas.agar x menyesal di kemudian hari. :)

Dannnnnn,jgn ingat yang dah ade pasangan ni,dah tunang dah kahwin,dugaan diorang dah terhenti di situ jer...lebih UP status korang lagi banyak DUGAAN yang datang.Jarang sekali kite dgr xde org xde masalah kan?BERSABARLAH.hidup ni memang ada macam2 kemungkinan.kita hanya mampu merancang,ALLAH yng tentukan,INSYAALLAH.


Selamat mengerjakan ibadah puasa.tinggal 9 hari je lagi..cepatnyeee...

 



4 comments:

cheah zinni zinnirah said...

Dida next time mention kt org3 yg tny 2 cenggini :-
"sory yek sy rs awak slh tny; supposely awak kne tny my hubby-to-be biler dia nk masuk meminang sy so that confirm sy tau bile sy akan kawen" ... T_T

visit ler blog czz http://zinnivida.blogspot.com
sungguh tk malu sy pomot d sini =))

cheah zinni zinnirah said...
This comment has been removed by the author.
adid@ said...

yeye,tu betol..mmg pon.,,mmg jawpan tu mmg sesuai untuk ditepek kat muke si penanya tuh..hahaha..

no problem..followed..hehe..

adid@ said...

yeye,tu betol..mmg pon.,,mmg jawpan tu mmg sesuai untuk ditepek kat muke si penanya tuh..hahaha..

no problem..followed..hehe..

hi!

welcome to ma veloq..tqvm..
dengar boleh,pecaya jangan!:p..

Pages